2021-09-22 08:58BLOGGPOST

MEDARBETARPORTRÄTT: Cristhoffer Hansson

Bakom kulisserna på terminalen för Mestergruppen hittar vi Cristhoffer Hansson, en snart 33-årig kille som har stenkoll på läget och som gillar adrenalinkickar. 

Den som har haft chansen att träffa Cristhoffer vet att han är en social och framåt kille som tycker om ordning och reda. I totalt sex år har han arbetat på Nowaste Logistics, med någon paus där emellan. Som många andra började han sin resa i plocket på Långebergaterminalen och därefter hjälpte Cristhoffer till på terminalen på Basaltgatan under en kort period, innan han tillslut hamnade på terminalen för Mestergruppen. 

Jag har även jobbat på ett fryslager i Norge, men kan erkänna att jag inte riktigt trivs att arbeta i kyla så därför gillar jag att arbeta här på lagret för Mestergruppen.

Under de två senaste säsongerna har Cristhoffer arbetat på lagret och sysslat med lite olika saker, bland annat hjälpt till på varumottagningen, extern lagret och utlastningen men han har mestadels varit i plocket och arbetat med SPC.

Jag tycker att vi har en väldigt bra rotation och får göra lite olika arbetsuppgifter, inte bara plocket utan även hjälpa till där det behövs som exempelvis inlagring och påfyllning. 

Hur trivs du på Nowaste Logistics? 

Mycket bra. Jag tycker det är skitkul att det händer så mycket här på Nowaste. Och vi har en bra sammanhållningen här på terminalen. Som person vill jag att alla ska komma överens och känna sig inkluderade. Då blir det mycket bättre stämning och roligare på jobbet.

Cristhoffer har läst ett och halvt år logistikutbildning i Sverige, vilken han hoppas kan hjälpa honom att få en annan roll på Nowaste i framtiden. 

Det är klart att jag har högre ambitioner och vill kunna ta mig vidare inom bolaget. Visar du framfötterna så ges man också möjligheter. Jobbar du hårt på lagret och håller igång med träningen så kan man gå långt. Därför skulle jag absolut rekommendera Nowaste som arbetsplats

Hur skulle du beskriva dig själv som person? 

Jag tror personer i min närhet ser mig som en social, trevlig och rolig person. Jag tycker om att ha roligt på jobbet, för då tror jag att man gör ett bättre jobb. Förutom det är jag också en väldigt morgontrött person. Det är tur att det alltid finns kaffe redo på jobbet.

Cristhoffer är en kille som gillar att hjälpa andra och tar undermedvetet den rollen. Han tycker det är kul att hjälpa till att lära upp nya och brukar vara med som instruktör vid högsäsong. Cristhoffer är den personen som har koll på läget och är väldigt noggrann.  

Både på jobbet och privat är jag väldigt noggrann, min sambo skulle nästan kalla mig pedant faktiskt. Jag tycker helt enkelt om att hålla ordning och reda.

Vad gillar du att göra på din fritid? 

Jag spelar lite korpen ibland, men annars håller jag på med extremsporter. När jag får tid tycker jag om att surfa och åka skateboard. Jag har rest runt mycket både i världen och Sverige för att surfa och vill i framtiden testa på andra extremsporter som exempelvis bungyjump. Men jag får kanske lugna ner mig lite nu när jag ska bli pappa.  

I januari väntas nämligen tillökning till familjen, vilket Cristhoffer ser jättemycket fram emot. Han bor med sin sambo i ett hus på Lerberget, nästan vid Höganäs, och på fritiden grejar han en hel del med huset eller umgås med sin familj och vänner. Annars tycker Cristhoffer om att laga mat på sin fritid och i somras köpte han en ny grill som verkligen har gått varm.  

STORT TACK FÖR SAMTALET CRISTHOFFER!OM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag över 550 personer och driver tolv terminaler. Nowaste är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – passion, nyskapande och ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom automation, IT och personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 300 000 kvadratmeter, fördelat över de tre temperaturzonerna kylt, fryst och varmt.