2024-03-22 09:51PRESSMEDDELANDE

Nowaste Logistics förändrar och rustar för framtiden

Nowaste Logistics från Helsingborg genomför flera förändringar i organisationen för att bättre kunna möta morgondagen när företaget går in i en expansiv fas. Bland annat blir Jesper Brandin renodlad marknadschef medan Håkan Lindberg tar plats i ledningsgruppen i en ny roll som försäljningschef. Och så är en gammal vd tillbaka på skutan.  

Nowaste Logistics har etablerat sig som en av de ledande logistikaktörerna på den svenska marknaden. Den senaste tiden har företaget vunnit Competensumpriset för sitt sätt att arbeta med personalen, och vunnit utmärkelsen Årets logistiketablering.

Mer är på gång. Några av de tydligaste förändringarna i organisationen är:

Marknads- och försäljningschefen Jesper Brandin tar en roll som renodlad marknadschef.

Håkan Lindberg som tidigare varit Head of Business Development tar plats i ledningsgruppen i rollen som renodlad försäljningschef.

Victor Strånge blir vice driftchef och affärsansvarig.

Projekt & Utveckling byter namn till Implementering & Lösningsdesign för att tydligare förklara funktionen. Här får Anders Johannessen en helt ny roll som Project Controller.

Kewin Zetterlund blir verksamhetschef när Nowaste Logistics för första gången etablerar sig i stor skala utanför Helsingborg. Conny Palmqvist kommer att vara en av produktionsledarna när den nya anläggningen öppnar i Jönköping till sensommaren. Conny var medgrundare och vd för Nowaste Logistics vid starten för 15 år sedan.

Den senaste tiden har företaget också satsat på att förstärka organisationen med ett par specialistroller. Anneli Eklöf är ny kvalitets- och hållbarhetsstrateg. Jacob Lindh är ny tullspecialist.

Dessa förändringar är en framåtlutad satsning på framtiden med sikte på ständig utveckling och en hållbar organisation. Vi har spännande saker på gång. Vi öppnar en ny verksamhet i Jönköping och bygger tre nya terminaler vid Logistikposition Ramlösa i Helsingborg. Vi attraherar nya kunder och vill spetsa organisationen ytterligare för att hela tiden kunna vara den mest flexibla, lösningsorienterade, automatiserade och långsiktigt hållbara partnern till våra kunder, säger vd:n Johan Kallin.

Bland de nya kunderna märks Granngården (Jönköping) och Nestlé Danmark (Helsingborg), Coop Sverige (Helsingborg) samt Bread & Boxers (Helsingborg).

När vi hela tiden växer och utvecklas är det oerhört viktigt för oss att bygga en organisation som är hållbar och följer med den utveckling och resa vi ser framför oss. Detta för att vi ska både ska kunna vara den bästa arbetsgivaren inom vår bransch men även den bästa partnern för våra kunder, säger Johan Kallin.


OM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag över 550 personer och driver tolv terminaler. Nowaste är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – passion, nyskapande och ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom automation, IT och personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 300 000 kvadratmeter, fördelat över de tre temperaturzonerna kylt, fryst och varmt.


KONTAKTPERSONER

Johanna Pålsson
Content Creator
Johanna Pålsson