2022-11-24 13:07BLOGGPOST

Lagarbete på high tech lagerarbete

Jessica C. vid automationslösning. Jessica C. vid automationslösning.

Korsbandsskadan satte stopp för den allsvenska fotbollskarriären. Jessica Castenhammar tog kaptensbindeln, lagarbetet och viljan att tävla med sig till T2-terminalen ute vid Vasatorp.  

Som terminalarbetare på Nowaste Logistics håller Jessica Castenhammar till i en av de jättelika ladorna längs motorvägen vid Vasatorp, den som internt benämns T2. Det är 11 500 kvadratmeter som huserar bland andra Panduro Hobby, Polarn O. Pyret, Brothers och Björn Borg – företag som alla valt att lägga ut lager, plockning, packning, leverans och returer till en dedikerad logistikexpert.  

Jessica är en av 80-talet medarbetare på terminalen. De närmaste veckorna ska hon få en massa nya kolleger. Det stundar högsäsong för både butiker och den privata e-handeln. Då blir det högtryck i terminalerna. Det har inte Jessica något emot. Hon är en av dem som stimuleras när utmaningen ökar och tempot skruvas upp.  

Varje år har Nowaste en gala där de främsta insatserna bland nästan 600 medarbetare i Helsingborg premieras. Jessica Castenhammar var en av tre nominerade till Årets guldhandske i våras, priset som går till någon som visat sällsynt flit och driv ute vid stationerna.  

Jag är en tävlingsmänniska. Jag vill slå mina egna rekord hela tiden. Och när vi jobbar i tremannagrupper vid stationerna ser jag gärna att vi klår den andra gruppen. Det är roligt att tävla, det motiverar mig och jag mår bättre av att ha ett mål. 

En gång plockade hon tusen artiklar på en timme, ett rekord som nu finns där för någon annan att slå. Eller Jessica själv, kanske. Plocka och packa är två olika stationer. Vid packstationen anses det rimligt att hinna med 80 paket i timmen. Jessica har mäktat med 245. 

Jag kände stolthet och engagemang när

 jag blev nominerad till Årets guldhandske. I den kategorin brukar det vara mycket killar.  

Viljan att tävla och driva på kommer måhända från fotbollskarriären som startade i Råå och tog vägen om ett par säsonger i allsvenskan med Vittsjö. Hon har också representerat Stattena och Eskilsminne.I alla Helsingborgsklubbar var hon lagkapten. Möjligen hade hon fortfarande spelat om det inte varit för knäproblemen efter korsbandsskadan.

nowaste-logistics

Jag är bara 27 men en av de 

äldre på min arbetsplats. Jag har en roll som instruktör där jag ska ta hand om de nyanställda. Jag är bekväm i den rollen efter åren som lagkapten i fotbollen. Man har fokus på sin egen insats men man vill ju lika mycket att laget ska göra bra ifrån sig.  

Nowaste Logistics har 13 terminaler av olika storlekar. Den största är T1, som ligger granne med T2 ute vid E6. Det är 50 000 kvadratmeter som huserar Home Furniture Nordic, med varumärken som Trademax och Chili. Den som kliver in i en av terminalerna för första gången gör ofta stora ögon. Rymderna är hisnande, det tekniska maskineriet fascinerande och här pågår en viktig del av samhällets själva blodomlopp som vi inte tänker på så ofta. Utvecklingen har gått snabbt. På fyra år har Nowaste både byggt och sedan expanderat T1 och T2. Den sprillans nya T3-terminalen har man precis fått nycklarna till.   OM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag över 550 personer och driver tolv terminaler. Nowaste är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – passion, nyskapande och ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom automation, IT och personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 300 000 kvadratmeter, fördelat över de tre temperaturzonerna kylt, fryst och varmt.


KONTAKTPERSONER

Sofhie Mandusson
Kommunikationsansvarig
Sofhie Mandusson