2022-11-24 13:07BLOGGPOST

Lagarbete på high tech lagerarbete

Jessica C. vid automationslösning. Jessica C. vid automationslösning.

Korsbandsskadan satte stopp för den allsvenska fotbollskarriären. Jessica Castenhammar tog kaptensbindeln, lagarbetet och viljan att tävla med sig till T2-terminalen ute vid Vasatorp.  

Som terminalarbetare på Nowaste Logistics håller Jessica Castenhammar till i en av de jättelika ladorna längs motorvägen vid Vasatorp, den som internt benämns T2. Det är 11 500 kvadratmeter som huserar bland andra Panduro Hobby, Polarn O. Pyret, Brothers och Björn Borg – företag som alla valt att lägga ut lager, plockning, packning, leverans och returer till en dedikerad logistikexpert.  

Jessica är en av 80-talet medarbetare på terminalen. De närmaste veckorna ska hon få en massa nya kolleger. Det stundar högsäsong för både butiker och den privata e-handeln. Då blir det högtryck i terminalerna. Det har inte Jessica något emot. Hon är en av dem som stimuleras när utmaningen ökar och tempot skruvas upp.  

Varje år har Nowaste en gala där de främsta insatserna bland nästan 600 medarbetare i Helsingborg premieras. Jessica Castenhammar var en av tre nominerade till Årets guldhandske i våras, priset som går till någon som visat sällsynt flit och driv ute vid stationerna.  

Jag är en tävlingsmänniska. Jag vill slå mina egna rekord hela tiden. Och när vi jobbar i tremannagrupper vid stationerna ser jag gärna att vi klår den andra gruppen. Det är roligt att tävla, det motiverar mig och jag mår bättre av att ha ett mål. 

En gång plockade hon tusen artiklar på en timme, ett rekord som nu finns där för någon annan att slå. Eller Jessica själv, kanske. Plocka och packa är två olika stationer. Vid packstationen anses det rimligt att hinna med 80 paket i timmen. Jessica har mäktat med 245. 

Jag kände stolthet och engagemang när

 jag blev nominerad till Årets guldhandske. I den kategorin brukar det vara mycket killar.  

Viljan att tävla och driva på kommer måhända från fotbollskarriären som startade i Råå och tog vägen om ett par säsonger i allsvenskan med Vittsjö. Hon har också representerat Stattena och Eskilsminne.I alla Helsingborgsklubbar var hon lagkapten. Möjligen hade hon fortfarande spelat om det inte varit för knäproblemen efter korsbandsskadan.