2021-04-27 09:05PRESSMEDDELANDE

Käserei Champignon Nordic väljer Nowaste som nordisk logistikpartner

Det tyska mejeri- och livsmedelsföretaget Käserei Champignon expanderar sin nordiska verksamhet och väljer att outsourca logistiken till Nowaste Logistics AB. Den nordiska verksamheten kommer därmed att utgå från Helsingborg där produkterna kommer expedieras och distribueras till kunder i övriga Norden.

Käserei Champignon är huvudtillverkningsföretaget i den tyska familjeägda mejerikoncernen Hofmeister Group och omsätter ca. 5,4 miljarder SEK globalt. Företagets portfölj består bland annat av varumärkena, Cambozola, Montagnolo, Grand Noir, Rougette och BonFire. Produkterna riktar sig främst till dagligvaruhandeln och exporteras till 55 länder globalt.  

Käserei Champignon har en lång historia som osttillverkare och specialiserar sig främst på mjuk dessertost. År 1908 startade företaget som ett litet lokalt mejeri i tyska Heising (Allgäu, Bayern). Familjen Hofmeister tog över Käserei Champignon år 1961 och utvidgade bolaget till en stor grupp av företag med en stark medvetenhet om varaktiga värden medan de fortfarande behöll kulturen i ett familjeföretag.

Mejeriprodukter ställer generellt väldigt höga krav på hur de hanteras. Vi är därför glada över att ha funnit ett samarbete med Nowaste som ger oss en trygghet och flexibilitet att kunna fortsätta leverera med fortsatt hög kvalitet till våra kunder, berättar Björn Olin, Managing Director Käserei Champignon Nordic.

Nowaste Logistics AB har skapat en helhetslösning för lagring, expediering och distribution av produkterna till Käserei Champignons kunder i Norden. Deras produkter omfattas av särskilt höga krav på hanteringen enligt EU-lagstiftning. Därför arbetar Nowaste för att säkerställa en logistiklösning som klarar tillväxt utan att kompromissa med produkternas kvalitet.

Det är väldigt roligt och väldigt spännande att fortsätta växa inom segmentet för färskvaror och kylda livsmedel. Vi ser fram emot att göra det med Käserei Champignon som har en genuin passion för sina produkter och var de kommer ifrån gör det bara roligare, säger Dragisa Jovanovic, Projektledare Nowaste Logistics.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jesper Brandin
Försäljningschef, Nowaste Logistics AB
Tele:                 +46 761 15 07 12
E-mail:             jesper.b@nowaste.se

Björn Olin
Managing Director , Käserei Champignon Nordic
Tele:                     +46 40 36 70 63
E-mail:                  bjoern.o@kc-nordic.seOM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag över 500 personer och driver tolv terminaler. Nowaste är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – passion, nyskapande och ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom automation, IT och personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 160 000 kvadratmeter, fördelat över de tre temperaturzonerna kylt, fryst och varmt.