2019-05-02 11:06NYHETER

Proof of Concept av E-Drop har startat

Leveransskåpet vid ett av testfamiljernas husLeveransskåpet vid ett av testfamiljernas hus

Proof of Concept av E-Drop har startat i samarbete med Coop och tio familjer i Helsingborgs kommun.

E-Drop är en tjänst som möjliggör obevakade hemleveranser till ett leveransskåp med kyl och frys utan att vara beroende av integration till e-handlarens eller transportörens IT-system. Genom E-Drop kan hemleveranser av livsmedel ske på ett säkert, enkelt och logistiskt effektivt sätt under dagen utan att mottagaren är hemma för att ta emot leveransen. Genom att kylfunktionen enkelt schemaläggs i en app behöver skåpet endast vara kylt under den period som kylda leveranser väntas och resterande tid kan skåpet ta emot övriga hemleveranser som inte kräver kyla.

Familjerna kommer beställa sina livsmedel via Coops webbshop och få leveransen av varorna till skåpet. Utöver leveranser från Coop är det möjligt för användarna att också handla andra produkter med hemleverans och be att få dessa leveranser till skåpet.

Projektet följs genom ett samarbete med Campus i Helsingborg och efter sommaren planeras första uppföljningen med testfamiljerna för att diskutera deras erfarenheter.

Läs mer om E-Drop i vårt tidigare pressmeddelande här.


OM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag närmare 500 personer. Vi är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – Passion, Nyskapande och Ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom Automation, IT och Personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 160 000m2 fördelat över de tre temperaturzonerna kyl, frys och varmt.