2019-07-30 11:23NYHETER

Från terminalarbetare till VD

Johan Kallin på Nowastes huvudkontorJohan Kallin på Nowastes huvudkontor

Visste du att Nowaste Logistics alldeles egna VD, Johan Kallin, började som terminalarbetare hos oss? Det var 2001 som han klev in på Everfresh lager i Helsingborg för första gången och resan har varit minst sagt händelserik sedan dess.

Idag är Johan Kallin 40 år gammal och har alltså arbetat nästan halva sitt liv inom Everfresh och Nowaste Logistics. Faktum är att Johan var en stor del av anledningen till att Nowaste Logistics startades 2008 då han tilldelades rollen som Vice VD. Sedan 2012 är han VD och jobbar aktivt för att alltid behålla ett utvecklingsfokus för Nowaste. Här berättar han om allt som varit och allt som komma skall.

Började som ett extrajobb

Johan kommer från början från Ulricehamn och efter några års jobb inom verkstadsindustrin där kände han att det var dags att börja plugga. Efter en del funderande ställdes målet in på programmet Produktionsingenjör på Campus Helsingborg.

“Jag pluggade i tre år på det programmet i Helsingborg och blev kär i staden. När jag var klar ville jag stanna i Skåne så jag sökte Ekonomi i Lund. När de studierna väl satte igång kände jag att det var dags att skaffa ett jobb på sidan av.”

Johans anställning hos oss började alltså precis på samma sätt som för många hos oss, med ett jobb som plockare på Everfresh. Sedan den första dagen så har Johan gått från att vara plockare till en hel del andra tjänster:

“Det började med att jag körde truck, blev arbetsledare, personalansvarig, IT-ansvarig. Ja, en hel del saker har jag gjort här. Det finns faktiskt få positioner på lagret som jag inte haft”

Kärleken till Nowaste

Det tar inte lång tid att lista ut att det måste funnits något som fått Johan att vilja stanna på Everfresh och Nowaste i alla dessa år och genom alla de här olika rollerna.

“Jag kom hit från första början för att inte behöva fortsätta ta studielån men jag stannade för människorna. Ett bolag är inte bara ett organisationsnummer. Det är människorna, kulturen och kompisarna som gör hela grejen”

Johans råd till dig

När Nowaste Logistics startades var Johan en av dem som kom med förslaget. Han och hans kollegor såg nämligen enorma möjligheter i att hantera andra bolags logistik på samma sätt som man gjorde med Everfresh. Det visade sig bli en väldigt lyckad satsning och lade grunden för den arbetsplats vi har idag.

“Jag tycker såklart att logistik och utveckling är väldigt roligt. Men när det kommer till vad som gör Nowaste till vad det är så kvarstår mitt svar vid människorna. Att få vara VD här är ett hedersuppdrag för mig”

Vad krävs det egentligen för att bli VD?

“Det handlar definitivt inte om att jag skulle vara smartare än någon annan. Det handlar faktiskt om att kunna vara flexibel och jobba hårt. Det går inte att komma ifrån det. Sedan behöver man vara ödmjuk också, att slå sig fram fungerar inte. Man hjälper sig själv genom att hjälpa andra helt enkelt”

Till och med vår VD började som terminalarbetare hos oss. Det finns alltså ingen bestämd väg eller förutfattade meningar om vem som kan jobba var. Som Johan säger är det enda som krävs en vilja att jobba på och med oss på Nowaste. Vi tackar Johan för pratstunden och ses i korridorerna!


OM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag närmare 500 personer. Vi är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – Passion, Nyskapande och Ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom Automation, IT och Personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 160 000m2 fördelat över de tre temperaturzonerna kyl, frys och varmt.