2019-05-21 11:11BLOGGPOST

Tydlig volymökning på järn- och byggvaror

Det råder inga tvivel om att trycket ökar på terminalen som Nowaste hanterar för Bolist Logistik under vår- och sommarmånaderna. Vårsolens värmande strålar får våra gröna och händiga fingrar att växa av nyfunnen trädgårdsinspiration. Vi har pratat med Mattias Grönvall som är ansvarig på terminalen för att se hur de hanterar de ökade sommarvolymerna.

  • Det märks tydligt hur vi vill börja fixa i våra trädgårdar, sommarstugor eller på balkongerna under långledigheter som påsk och första maj, särskilt om solen börjar titta fram, säger Mattias med ett leende på läpparn.

Bolist Logistik har varit kund hos Nowaste sedan 2013 och det är samarbetet som Mattias beskriver vara den ena nyckeln till framgång.

  • Vi jobbar tillsammans mot gemensamma mål med god kommunikation. Vi har lärt känna varandra under åren som gått vilket gjort att vi kan arbeta effektivt utifrån de behov som uppstår.

Men det är inte det enda, Mattias nämner flertalet gånger den vilja han finner bland sina medarbetare på Nowaste. 

  • Vår egen styrka är vår personal. Det råder inga tvivel om att vi hjälper varandra när det krisar och medarbetare kommer till Bolist-terminalen när volymerna ökar under vår- och sommarperioden. I och med att vi inte använder några bemanningsbolag kan vi uppnå en otrolig flexibilitet. Addera sedan medarbetarnas fantastiska arbete med att lösa utmaningar som vi ställs inför ovanpå det, ja då har vi ett recept för framgång!

 

Fun facts - Bolist-terminalen:

- Yta: 26 000 kvadratmeter + tre externlager
- Artikelbredd: 11 500 artiklar
- Mest populära artiklar: träolja och kap- & gersåg
- Hanterar varor åt: Bolist Logistik, Järnia, Järnia Outlet, Coop Bygg
- Antal butiker: ca 230
- E-handel: Ja!

 


OM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag närmare 500 personer. Vi är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – Passion, Nyskapande och Ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom Automation, IT och Personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 160 000m2 fördelat över de tre temperaturzonerna kyl, frys och varmt.