2019-07-23 11:22BLOGGPOST

10 sätt att bli en grym terminalarbetare

De flesta känner sig lite nervösa när de ska börja på ett nytt jobb, vilket är förståeligt. Helt plötsligt ska du spendera flera timmar om dagen på en ny plats, med nya människor, där du inte är säker på hur saker och ting fungerar. Arbetet skiljer sig ofta mellan olika terminaler men då i princip alla nya medarbetare på Nowaste Logistics börjar på vår Everfresh-terminal så kommer här 10 tips på hur du enklare och snabbare kan bli en grym plockare på just Everfresh-terminalen.

1. Sätt egna delmål

Även om det finns ett allmänt produktionsmål som alla medarbetare ska uppnå så kan du utmana dig själv. Det kan vara genom att sätta ytterligare mål och eventuellt under en viss tidsperiod.

2. Fokusera på truckkörningen

Det kan ta en månad innan du känner dig trygg på trucken, vilket är betydande för hur fort du kommer in i arbetet i sin helhet. Fokusera på att bli en bra truckförare, det är grunden till att bli effektiv i terminalen.

3. Tänk inte för mycket

Plocket är egentligen logiskt. Grunden är att placera tunga saker i botten och lätta saker på toppen.

4. Testa dig fram och hitta just ditt plocksätt

Som vi nämnde är grunderna i plocket enkla. Det gör att du kommer hitta ett eget plocksätt som kan skilja sig från kollegornas, men ändå vara korrekt.

5.Ta till dig ergonomiutbildningen

Alla vet hur viktigt det är att lyfta rätt men det är lätt att glömma bort, speciellt som ny och aningen osäker till en början. Oavsett vilket fysiskt arbete du har så är det viktigt att du dagligen ger din kropp optimala förutsättningar för att må bra.

6. Stå aldrig och vänta

Ibland kan det vara fullt i en plockgång, speciellt inför högtider. Därför är det bra att ta nästa artikel på ordern, istället för att stå och vänta i en plockgång.

7. Fokusera på bottenpallar

För att underlätta både för dig själv, lotsvärdarna och chaufförerna bör fokus ligga på bottenpallar, om det finns tydligt material till det. Om du har många rejäla artiklar på ordern, bygg då så många bottenpallar du kan.

8. Håll dig uppdaterad

Kolla vad du har för produktionsprocent vid lunch och när du går hem för dagen. Det gör att du alltid håller dig uppdaterad kring din egen utveckling.

9. Uppföljningssamtal

Lyssna på instruktören under dina uppföljningssamtal. Ta till dig tipsen och försök göra dem till verklighet.

10. Små tävlingar

När du börjat känna dig trygg med både truckkörningen och orderhanteringen så kan du anordna små tävlingar tillsammans med dina kollegor. Inte nog med att det sätter fart i arbetsdagen, det kan även vara ett sätt att nå ett eventuellt delmål.

Har du några frågor?
Tveka inte på att kontakta oss.


OM Nowaste Logistics

Nowaste Logistics är ett av de ledande logistikföretagen i Norden och sysselsätter idag närmare 500 personer. Vi är ett värderingsstyrt företag som strävar efter att vara ledande inom segmenteten för FMGC, tekniska lösningar och e-handelslogistik. Genom kombinationen av våra värderingar – Passion, Nyskapande och Ansvar – tillsammans med våra kärnkompetenser inom Automation, IT och Personal ska vi öka våra uppdragsgivares konkurrenskraft och förutsättningar för att utvecklas. Totalt disponerar vi en lager- och terminalyta om 160 000m2 fördelat över de tre temperaturzonerna kyl, frys och varmt.